Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Италианска фарината

Италианска фарината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианска фарината1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г брашно
  • вода - 400 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • розмарин - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя да почине за два часа.

Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът и се разбърква добре. Тестото се слага в намазана с мазнина тава и се пече в предварително загрята фурна.

Щом започне да се отделя от стените на тавата, фаринатата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: