Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с риба и раци

Сарми с риба и раци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сарми с риба и раци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8 бр.
"Страхотен деликатес, запазен само за приятели - сарми с риба и раци"

Необходими Продукти

  • китайско зеле - 8 големи листа
  • риба - бяла, филе 250 гр.
  • джинджифил - 1 парче ок. 2.5 см.
  • яйца - 1 бр. белтък
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • раци - месо 250 гр.
  • сол - 1.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от китайско зеле се заливат с вряла вода за да омекнат. Оставят се 2 - 3 мин., след което се отцеждат и подсушават.

Рибата се нарязва на едри парчета, а джинджифилът на ситно и заедно със солта, белтъка, сусамовото олио и рачешкото месо се поставят в купа и се разбъркват добре.

В средата на всяко листо се поставя от получената смес и се навиват стегнати сарми. Поставят се в съд с капак и се задушават около 10 мин.

Сервират се върху предварително подгрято плато, като се предлага соев сос и чили сос

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: