Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера. Морковът се обелва и измива.
Нарязва се на едри парчета.
Тиквичките се измиват добре. Почистват се от връхчетата и дръжките. Нарязват се на едри парчета, с големината на картофите. Чесънът се обелва.
Всички зеленчуци се добавят в тенджерата. Заливат се в вода точно колкото да ги покрие, за да не отливаме от бульона. Покриват се с капак и се варят до готовност.
Спанакът се измива. Накрая се добавя за кратко, за да се задуши и да запази повече от полезните си качества. Овкусява се със сол и черен пипер.
Добавя се прясното мляко и се пасира до хомогенна смес. Оставя се да ври още около 5 минути, като непрекъснато се разбърква. Супата от тиквички е готова.
Да подготвим и крутоните, които чудесно допълват кремсупата.
Хлябът се нарязва на филийки. Всяка от филийките се нарязва на кубченца. Слагат се в голям тиган. Поръсват се със сол, черен пипер и червен пипер. Поливат се с повечко олио и се разбъркват добре. Готвят се до хрупкавост.
Можем да се насладим на леката крем супа от тиквички с домашни крутони.