Начин на приготвяне
Разрязваме пилешките филета през средата, като внимаваме да не ги прережем накрая, за да оформим пилешки пържоли.
Смесваме всички подправки и солта и с този микс поръсваме пилешкото.
Поставяме парче хартия за печене в кошницата на уреда и намазваме с малко масло.
Поставяме вътре пилешките филета - едно върху друго, като между тях поставяме по парченце масло. Горната пържола също мажем с масло.
Готвим на указаната за пилешко температура около 25 минути, като 1-2 пъти сменяме местата на пържолите, за да се изпекат добре.
Приготвяме картофите също в еър фрайъра, като им добавяме олиото.
Граха сипваме върху хартия в кошницата на уреда, добавяме маслото и солта и затопляме на по-ниска температура за 1-2 минути.
Сервираме крехките пилешки пържоли с гарнитура в еър фрайър в две чинии с гарнитурата от грах и картофи.
Коментари