Начин на приготвяне
Вкусен и ароматен тутманик без месене, само се разбърква и се пече. А после свършва за нула време. Ето и как да направите неустоим тутманик със сирене!
В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавете кисело мляко, сода за хляб и разбърквате да бухне.
Прибавете олио, натрошено сирене, щипка сол и царевично брашно.
Разбърква се гъста смес и сипвате в правоъгълна тава (с размер 20 на 30 см) върху хартия за печене и се пъха във фурната.
Фурната е загрята на 180 градуса.
Поръсете с маково семе и настърган кашкавал.
Печете до златисто около 25-30 минути и е готово.
Извадете, леко охладете и нарежете на квадрати тутманика.
Добър апетит с този чуден Царевичен тутманик с кашкавал и сирене!