Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Царевичен тутманик с кашкавал и сирене

Царевичен тутманик с кашкавал и сирене

Царевичен тутманик с кашкавал и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"С такава закуска сутрин всеки става от леглото по най-бързия начин"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 едри
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • сирене - 100 г натрошено
  • царевично брашно - 200 г
  • маково семе
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен и ароматен тутманик без месене, само се разбърква и се пече. А после свършва за нула време. Ето и как да направите неустоим тутманик със сирене!

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавете кисело мляко, сода за хляб и разбърквате да бухне.

Прибавете олио, натрошено сирене, щипка сол и царевично брашно.

Разбърква се гъста смес и сипвате в правоъгълна тава (с размер 20 на 30 см) върху хартия за печене и се пъха във фурната.

Фурната е загрята на 180 градуса.

Поръсете с маково семе и настърган кашкавал.

Печете до златисто около 25-30 минути и е готово.

Извадете, леко охладете и нарежете на квадрати тутманика.

Добър апетит с този чуден Царевичен тутманик с кашкавал и сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: