Ризото с аспержи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Ризото с аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • аспержи - 600 г
  • масло - 4 с.л.
  • бульон - 1, 25 л, зеленчуков
  • лук - 1 глава, на ситно
  • ризото - 2 ч.ч. (400 г)
  • бяло вино - 6 с.л., сухо
  • сметана - 4 с.л.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г), настърган
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин.

Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес. Лукът се запържва в останалото масло около 5 мин. Добавя се оризът и се разбърква около 2 мин. Добавя се виното и зеленчуковият бульон постепенно.

Прибавя се пюрето от аспержи и се държи на огъня около 18 мин., или докато омекне оризът. Най-накрая се добавя пармезанът и сметаната. Поръсва се с пипера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: