Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Зрял фасул с чеснов сос

Зрял фасул с чеснов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зрял фасул с чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Изненадващо апетитно пюре от зрял фасул си търси крехка пържола за картко приятелство"

Необходими Продукти

  • боб - 400 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • бульон - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изчистеният и измит фасул се сварява в леко посолена вода. След като омекне, се отцежда и се претрива през сито, след което се разбива с вилица, като постепенно се добавят сгорещеното олио, ситно нарязаният лук и чесновият сос,

Отгоре се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.

Чесновият сос се приготвя от счуканите с малко сол скилидки и бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
30
21
10
Дай твоята оценка: