Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Японска салата Намазу

Японска салата Намазу

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Японска салата Намазу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ряпа - 500 г бяла
  • моркови - 3 бр.
  • бульон - 1 кубче
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • саке - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и ряпата се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят за половин час.

След това се измиват и се отцеждат. В тенджера се наливат водата, половината оцет, добавя се захарта и се пуска кубчето бульон.

Когато течността заври, се добавят ряпата и морковите. Тенджерата се сваля от котлона и се сипват сакето и останалият оцет.

Покрива се и се оставя за една нощ в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: