Начин на приготвяне
Яйцата и киселото мляко се изваждат 15 минути преди да се работи с тях.
В купа се чукват яйцата, добавя се захарта и се разбива на пухкав крем. След това се добавят киселото мляко и яйцата. След това отново се разбива. Следват захарта и брашното.
Кайсиите се почистват от костилките и се нарязват на дребни кубчета. Орехите се накълцват на не много едри парчета с нож.
Сместа за сладкиша се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене.
Върху сместа се разпределят кайсиите и орехите. Сладкишът се слага да се пече в загрята на 180 градуса до готовност. При мен отне около 50 минути.
След като сладкишът с кайсии е готов, се изважда от фурната и се оставя леко да изстине.
След това по ръбовете на формата се минава с нож, маха се ринга и плодовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Пухкавият сладкиш с кайсии и орехи е готов.