Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба хек

Пържена риба хек

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пържена риба хек
Снимка: Дони Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Изпържете рибката с царевично брашно, за да е хрупкава и още по-сочна"

Необходими Продукти

  • риба хек - 1.5 кг
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно - 100 г
  • пшеничено брашно - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът се почиства, измива и нарязва на парчета, ако е необходимо.

Поръсва се със солта и черния пипер от всички страни.

В купа се смесват двата вида брашното и се разбъркват.

Всяко едно парче хек се овалва в брашнената смес.

Пържи се в в горещо олио и се подрежда върху решетка или хартия, за да се отцеди излишното олио.

Пържената риба се поднася с пресни лимони.

Пържената риба хек е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна Класика!
22.07.2022 21:15