Ориз със заешко и зеленчуци

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66532175
Ориз със заешко и зеленчуци
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
14 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
104 мин.
Порции
6
"Вкусно и по нашенски - какво повече ви трябва за един вкусен обяд"

Необходими Продукти

  • заешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 400 г
  • картофи - 4 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се сварява до готовност (докато месото се отлепя от кокала) в подсолена вода.

След това го обезкостяваме и нарязваме на ситно. Заделяме бульона настрана.

В тиган запържваме наситените лук, морков и картофи.

След това добавяме месото, ориза и наситените тиквички.

Остава да добавим бульона, който е 3 към 1 спрямо ориза.

Пъхаме във фурната и печем ориза с месо около 45 минути на 180°C.

Приятен апетит с вкусния ориз със заешко и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: