Начин на приготвяне
Сложете в тенджера половин заек заедно с разрязана на половини глава лук, зрънца черен пипер и дръжките магданоз. Сварете до готовност на месото, извадете и оставете да се охлади.
Прецедете бульона, като оставите 2 ч.ч. да полеете ориза с него. Измийте ориза в цедка под течаща студена вода.
Рендосайте моркова, нарежете чушките и магданоза. Обезкостете заешкото месо и го накъсайте на парчета.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете в тава ориза, подправките, зеленчуците и зехтина. Сипете бульона и бялото вино, разбъркайте.
Поставете тавата във фурната и печете ориза 30-40 мин. до готовност.
Заешкото с ориз и зеленчуци е много вкусно ястие.