Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Есетра на фурна с лук и домати

Есетра на фурна с лук и домати

Есетра на фурна с лук и домати
Снимка: Зорница Христова Михова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако искате освен да е вкусно, но и здравословно, кръвната ви захар да не играе, то редовно хапвайте печена риба със зеленчуци Бъдете здрави!"

Необходими Продукти

  • есетра - 1 бр. /около 4 - 4.5 кг/
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • целина - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата есетра, режем я на порции, измиваме я и я посоляваме.

Нарязваме целината на кръгчета и слагаме в тава.

Нареждаме рибата върху нея. Добавяме останалите зеленчуци.

Прибавяме доматеното пюре, размито с 1 ч.ч. вода.

Редим върху парчетат риба резенчета домати и резенчета лимон.

Печем рибата на фурна в предварително загрята фурна до готовност на 180°C

Добър апетит с тази питателна есетра на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: