Начин на приготвяне
За този паниран карфиол главата карфиол се измива под течаща вода, след което се разкъсва на цветчета с размер на хапки, като се отстранява голямото стъбло в центъра на главата. Розичките карфиол се бланшират за кратко във вряща вода.
За панировката се слагат сухите съставки - брашно, нишесте, сода, бакпулвер, чесън, лук на прах, сол и куркума в средно голяма купа.
Добавя се водата и всичко се разбърква, докато стане гладка паста.
Розичките карфиол се поставят в панировката и разбъркват, докато се покрият добре.
Пържат се в сгорещена мазнина за около 2-3 минути или докато станат златистокафяви.
Веднага се изваждат от олиото и поставят върху чиния, постлана с кухненска хартия.
Панираният карфиол се сервира горещ.