Начин на приготвяне
Комплекта за супа обикновено се състои крила, пилешки фенер, шийката, дроб, сърце, воденичка.
В тенджера с вряла вода, която предварително е подсолена, се поставя комплект за супа. Вари се около 20 минути, като периодично се препенват с решетачна лъжица. След като се свари, се обезкостява и нарязва на ситно.
В друга тенджера се слага на дъното олио и морковите, които са предварително почистени и нарязани на ситно.
След като се запържат морковите, се добавя краве маслото и брашното и се бърка непрекъснато, докато се запържат.
Прибавя се и месото от комплекта за супа заедно с бульона, ако е необходимо, се добавя още вода. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус.
Когато пилешката супа заври, се изсипва орзото. Оставя се на умерена степен на котлона, за да се свари орзото.
Магданозът се нарязва на ситно и се добавя накрая.
Пилешката супа с орзо се сервира с резенчета лимон.