Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на тънки ленти с белачка или на ръка. Смесваме в купа извара и яйцето, разбърква се с щипка черен пипер.
Моцарелата се накъсва на парчета, кашкавалът се настъргва на едро ренде. Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук, добавя се каймата, сол и черен пипер.
Разбърква се да стане на трохи, сипваме домати без ципа, смлени в блендер, и варим за 10-15 минути на умерен огън. Накрая се поръсва с мащерка, босилек, скилидки чесън и ситно нарязан пресен магданоз.
В тавичка сипваме малко от доматения сос, нареждаме ленти тиквички, отгоре извара с яйцето и парченца моцарела. Залива се с още малко сос и продължаваме така още един ред от тиквички, като се завършва със сос.
В тигана наливаме 120-150 мл вода да обере соса от съда и сипваме в тавата. Печем в загрята фурна 180 градуса за 40 минути.
Изважда се, поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Изважда се леко да се охлади и нападаме - невероятен вкус, опитайте!
Рецептата е от блога на Люси Ефтимова