Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Аламинути»Рибно филе в царевична панировка

Рибно филе в царевична панировка

Рибно филе в царевична панировка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Перфектната риба пане, която може да гарнирате с микс зелени салати и чаша охладено бяло вино, моля..."

Необходими Продукти

  • толстолоб - 400 г филе
  • царевично брашно - 6 с.л. фино
  • галета - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • розмарин - щипка
  • олио - за пържене на рибата.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си толстолоб на еднакви парчета с ширина около 2-2.5 см.

В купичка си поставяме брашното и солта, като разбъркваме добре.

Всяка лентичка овалваме във финото царевично брашно.

В друга купичка си разбиваме двете яйца до еднородна смес.

Оваляните парченца риба потапяме в яйцата, след което овалваме в галетата, в която има щипка розмарин.

Загряваме в съд достатъчно олио и пържим рибните филенца до получаването на приятен цвят.

Върху домакинска хартия поставяме изпържената панирана риба, за да попие излишната мазнина, и тогава поднасяме рибно филе в царевична панировка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: