Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Кето хляб с хуск

Кето хляб с хуск

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Кето хляб с хуск
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"От този хляб нищо не се лепи на дупето...Съчетайте с авокадо, извара, малко рибно филе или пък доматки - отлична комбинация за обяд, вечеря и закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • олио - 60 мл
  • вода - 60 мл
  • хуск - 60 г псилиум
  • бадемово брашно - 60 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг.

Жълтъците се разбиват и към тях се добавят течните съставки - водата, олиото.

Добавят се внимателно белтъците, като се бъркат на ръка и се внимава да не спаднат.

Накрая се добавят и сухите съставки - бадемовото брашно и псилиума, заедно с бакпулвера. Посолява се с 1/2 ч.л. сол.

В кексова форма се постила хартия за печене и върху нея сместа за кето хляба.

Пече се на 180 °C до златист загар кето хляб с псилиум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: