Сьомга с аспержи

20/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 061
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пушена сьомга - 6 парчета
  • аспержи - 12 или 18 броя
  • захар - 1 чаена лъжица
  • За соса
  • зехтин - 50 мл
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от ½ лимон
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете аспержите и с остър нож махнете горния пласт.

След това ги бланширайте: сложете ги в съд за готвене, залейте ги с вода, овкусете със сол и захар и ги оставете две минути след завирането на водата.

След това махнете съда от котлона и оставете да изстине.

Смесете всички продукти за соса и ги миксирайте.

Извадете аспержите от водата и ги изсушете с кухненска хартия. Увийте аспержите с 2 или 3 парчета сьомга и ги залейте със соса.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар