Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Млечна мусака с тиквички и ориз

Млечна мусака с тиквички и ориз

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Млечна мусака с тиквички и ориз
Снимка: AneliaStefanova
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Поднесете млечната мусака с тиквички и ориз задължително с млечен чеснов сос"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • извара - 250 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази мусака без кайма тиквичките се режат на много дребни кубчета.

Към тях се прибавя ситно нарязаният копър, изварата и оризът.

Посоляват се.

Всичко се разбърква, за да се разпределят равномерно всички съставки.

Мусаката се залива с три чаени чаши вода, добавя се олиото и се слага във фурната.

Ястието се пече около 30 минути или докато всичката вода попие в ориза.

След това яйцата и прясното мляко се разбиват и с тях се полива мусаката с ориз.

Връща се във фурната и се допича само на горен реотан, докато поливът се запече.

Поднесете млечна мусака с тиквички и ориз задължително с чеснов млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: