Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с картофи и кейл

Пай с картофи и кейл

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пай с картофи и кейл
Снимка: Людмила
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусно се получи паят с картофи и кейл. Комбинацията е добра - картофи, кейл, сметана и яйца."

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • кейл - 150 г листа, без дръжките
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 200 мл течна 30%
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета - към 3 с.л. за поръсване
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, обелих картофите, измих и нарязах на шайби тъничко, сварих ги до готовност, като бърках от време на време. Изцедих ги от водата и сложих в дълбока купа.

След това задуших в олиото почистения от дебелото на дръжките кейл, измит и нарязан на по-едро. Добавих нарязаните скилидки чесън.

Готовия зеленчук прибавих към картофите. Разбърках, сложих сол и чер пипер.

В друга купа смесих сметаната и яйцата, разбих ги добре и ги прибавих към картофите и кейла.

Отново разбърках и прехвърлих в кръгла тава с диаметър 24 см, постлана с хартия за печене. Отгоре за коричка поръсих с галетата.

Пекох картофения пай на 180°C, като сложих в загрята фурна без вентилатор за 50/55 минути.

Готовия солен пай охладих добре, преди да го извадя и да махна хартията.

Вкусно се получи паят с картофи и кейл. Комбинацията е добра - картофи, кейл, сметана и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: