Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното добавете солта, захарта, разбитото яйце и белтък, олиото, оцета и затопленото мляко, замесете меко тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете за 1 час да удвои обема си.
През това време направете плънката, като разбиете яйцето с киселото мляко и добавете натрошеното сирене, разбъркайте до еднородна смес.
Разтопете маслото отделно.
Втасалото тесто разделете на три еднакви парчета, оформете ги на топки и ги разточете на тънки кори. Всяка кора намажете обилно с масло и с 1/3 част от плънката, навийте ги на руло и ги нарежете на пръстени с ширина 3-4 см.
Поставете рулцата в намазана с масло форма за кекс, като ги наредите едно до друго.
Намажете тутманика с масло и предварително разбития жълтък с малко олио, можете да поръсите семена.
Включете фурната на 180 градуса и поставете формата, печете до готовност за около 40 минути.
Коментари