Корейска туршия Кимчи

Корейска туршия Кимчи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
21/02/2014
"Вероятно сте чували за корейската туршия Кимчи - вече можете и да я опитате, приготвяйки я по тази рецепта"
Приготвяне200 мин.
Готвене30 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 806
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата235
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици, поръсва се с готварска сол и се намачква. Оставя се да престои 3 часа и след това се отцежда получилият се сок. Добавят се нарязаните на кръгчета ряпа и лук.

В хаванче се начуква чесънът, червеният пипер, лютите чушки, нарязани на едро и джинджифилът, нарязан на дребно.

Сместа се сипва в тенджера и се добавят морската сол, захарта, натриевият глутамат, соевият сос и водата.

Маринатата се изсипва в тенджерата със зеленчуците, тя се покрива и се оставя за 5-дни на тъмно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар