Начин на приготвяне
Киселото мляко се слага в купа и към него се добавя содата. Разбърква се, докато содата шупне. След това се добавят четирите яйца и отново се разбърква.
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде и също се добавят към сместа.
Следват пармезана, олиото и брашното. Сместа става лепкава, но това не е проблем.
Тавата на фурната се застила с хартия за печене и се намазва с олио.
С ръце, които са намазани с олио, се взима от сместа и се оформят овални малки питки, които се подреждат в тавата.
Хлебчетата със сирена се намазват с жълтъците се пекат в предварително загрята на 200 °C фурна до приятен златист цвят.
Поднасят се топли с чаша айрян нашите вкусни малки питки с пармезан и кашкавал.
Да ви е сладко!