Кремсупа от тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Кремсупа от тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г на ситно
  • лук - 1 глава, кромид
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч., зеленчуков
  • тиквички - 750 г на тънко
  • цветове от тиквички - 300 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • босилек - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и лукът се запържват в маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се оставя да се изпари малко.

Тиквичките и цветчетата от тиквички се варят със зеленчуковия бульон и зехтина около 10 мин. Поръсва се със сол и черен пипер.

Сместа от тиквички и картофената смес се блендират, след което се връщат отново на котлона за 5 мин. Разбърква се с киселото мляко и се декорира с босилек или копър/магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: