Чийзкейк със замразени боровинки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
5
37
23/02/2014
"Знаете ли каква е тайната съставка на този великолепен чийзкейк със замразени боровинки? Тя е щипка любов "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 399
  • Преглеждания за месеца1349
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 1 и 1/4 ч.ч. натрошени
  • масло - 6 с.л. краве
  • ЗА КРЕМА
  • сирене - 300 г Филаделфия
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора - 1/4 ч.л. настъргана
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • боровинки - 2 ч.ч. замразени
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л. неутрално
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме бисквитите със стопеното масло и разполагаме сместа върху дъното на форма. Поставяме я в хладилника, за да се охлади блатът.

Разбиваме сиренето със захарта, ванилията и лимоновата кора. Добавяме едно по едно яйцата.

Разбиваме сместа, докато се получи пухкав крем и с него заливаме блата. Печем кейка на 170 градуса до пълна готовност. След като десертът изстине, го оставяме за 1 нощ в хладилника.

За заливката: Смесете размразените боровинки със захарта, 1/4 чаена чаша вода и нишестето, размито в малко вода.

Варим сместа на бавен огън, докато се сгъсти – около 5 минути. След това я отдръпнете от огъня, прибавете лимоновия сок и разбъркайте.

Сервирайте всяко парче, като го полеете с приготвената заливка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Pressy
Pressy
24.03.2016 16:45
Винаги съм искала да направя чийзкейк! Ще пробвам вашата рецепта ! Благодаря !
1
0
Наталиа Петрова
Страхотна е!
0
0
to6e55
to6e55
24.02.2014 11:09
е бати вкусния пай ако трябва 200 пати ще го направа
3
0