Начин на приготвяне
Почистете свинското контрафиле от белите части и ципи. Измийте го и го подсушете идеално. Втрийте малко сол и черен пипер в месото, като много внимавате със солта, по- добре да е мъничко и после да си добавите повече при сервиране.
Нарежете на дълго на филии от около 1 пръст без да срязвате до края, тоест не стигайте до основата. Напъхайте слайс бекон и сирене във всеки процеп.
Завийте хубаво месото с прозрачно домакинско фолио, пристягайки, за да се получи стегнат вързоп.
Поставете го в уреда за готвене на пара и гответе в продължение на 30 минути.
След това, обърнете месото и продължете готвенето за още 20 минути.
През това време измийте гъбите пачи крак, отцедете ги и подсушете.
Загрейте маслото и зехтина в тиган с широка повърхност и сотирайте първоначално на силен огън. Добавете скилидките чесън нарязани на филийки и когато пуснат аромата си залейте с половината вино. Щом то се изпари, сипете и останалото.
Ако гъбите са по- едри и все още не са готови, може да продължите да готвите като си сипвате още вино. Накрая посолете, дръпнете от огъня и смесете пачия крак със обилно количество пресен накълцан магданоз.
След като и двата компонента от ястието са готови, извадете месото и внимателно отстранете фолиото. Отвътре свинското е станало крехко и много сочно. Ако обаче вашето контрафиле е било по- дебело, то е добре да бъде леко допечено и във фурната- така ще добие и загар (макар, че и без него пак изглежда чудесно).
Оставете печеното месо малко да почине -3-4 мин., а после го срежете на същите по дебелина ленти, но този път напречно. Красота!
Сервирайте заедно с ароматните гъби пачи крак - едни от любимите ми!
Свинското контрафиле на пара с гъби пачи крак е готово.