Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско контрафиле на пара с гъби пачи крак

Свинско контрафиле на пара с гъби пачи крак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свинско контрафиле на пара с гъби пачи крак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Перфектна комбинация от крехко изпечено свинско месо и ароматни гъби пачи крак Зарадвайте гостите с това неустоимо ястие"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 цяло парче, около 800 г
  • бекон - 8 слайса, пушен
  • кашкавал - 8 слайса (или меко сирене по избор)
  • сол - 2 щипки или на вкус
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • зехтин - за поръсване
  • ЗА ГАРНИТУРА ОТ ПАЧИ КРАК
  • гъби - 300 г Пачи крак
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вино - 150 г бяло или розе
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка, листата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското контрафиле от белите части и ципи. Измийте го и го подсушете идеално. Втрийте малко сол и черен пипер в месото, като много внимавате със солта, по- добре да е мъничко и после да си добавите повече при сервиране.

Нарежете на дълго на филии от около 1 пръст без да срязвате до края, тоест не стигайте до основата. Напъхайте слайс бекон и сирене във всеки процеп.

Завийте хубаво месото с прозрачно домакинско фолио, пристягайки, за да се получи стегнат вързоп.

Поставете го в уреда за готвене на пара и гответе в продължение на 30 минути.

След това, обърнете месото и продължете готвенето за още 20 минути.

През това време измийте гъбите пачи крак, отцедете ги и подсушете.

Загрейте маслото и зехтина в тиган с широка повърхност и сотирайте първоначално на силен огън. Добавете скилидките чесън нарязани на филийки и когато пуснат аромата си залейте с половината вино. Щом то се изпари, сипете и останалото.

Ако гъбите са по- едри и все още не са готови, може да продължите да готвите като си сипвате още вино. Накрая посолете, дръпнете от огъня и смесете пачия крак със обилно количество пресен накълцан магданоз.

След като и двата компонента от ястието са готови, извадете месото и внимателно отстранете фолиото. Отвътре свинското е станало крехко и много сочно. Ако обаче вашето контрафиле е било по- дебело, то е добре да бъде леко допечено и във фурната- така ще добие и загар (макар, че и без него пак изглежда чудесно).

Оставете печеното месо малко да почине -3-4 мин., а после го срежете на същите по дебелина ленти, но този път напречно. Красота!

Сервирайте заедно с ароматните гъби пачи крак - едни от любимите ми!

Свинското контрафиле на пара с гъби пачи крак е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: