Начин на приготвяне
Разбиват се маслото, олиото и захарта с помощта на миксер, добавят се яйцата - едно по едно, есенцията, постепенно се добавят пресятото брашно, набухватели и какао, едновременно с мътеницата. Разбиват се с миксера на ниска степен.
Крема сиренето, захарта, яйцето и есенцията се пасират до хомогенна смес.
В намаслена форма за кекс се сипва половината от кексовата смес, плънката от крема сирене пресипах в найлонов пош, за да го разпределя равномерно върху кексовата смес.
Останалата кексовата смес също пресипах в еднократен пош и внимателно добавих върху бялата смес от крема сирене.
Пекох на 160 градуса на вентилатор в предварително загрята фурна, приблизително за час. Проверява се с шишче.
Разтопих шоколада със сметаната, разбърках до готовност и декорирах кекса отгоре.
Кексът Съвършенство е готов.
Благодаря за рецептата на Anna Karshovska.