Начин на приготвяне
Слагам свинските езици да се варят в тенджера под налягане без да слагам капака. Свинските езици отпенвам, после добавям дафиновите листа, черния пипер и сол, 1 глава лук цяла.
Затварям тенджерата под налягане и след сигнала за набрано налягане намалявам на среден огън и варя десет минути.
Охлаждам на студена течаща вода тенджерата или изпускам налягането, ако много бързам.
Веднага пускам в студена вода езиците и ги беля по-лесно. Нарязвам ги леко на елипси на парчета.
В тиган с краве масло пускам парчетата леко да се запържат и от двете им страни.
Вадя ги и поръсвам със сол и черен пипер, ако е необходимо.
Сервирам езика на тиган със сварен ориз с бульона от варенето на свинските езици.
Стават вкусни свински езици с краве масло и може да са също предястие с език също.