Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Безглутенови хлебчета с 3 брашна

Безглутенови хлебчета с 3 брашна

Безглутенови хлебчета с 3 брашна
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
420 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
465 мин.
Порции
7
"За разлика от обикновения хляб тук не можем да постигнем златисто-кафевия загар, но тези безглутенови хлебчета са наистина много вкусни"

Необходими Продукти

  • картофено брашно - 200 г
  • соево брашно - 200 г
  • оризово брашно - 200 г
  • хладка вода - 250 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • мая - 7 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме сухите съставки безглутеновите брашна, маята, солта.

Правим кладенче и в него изсипваме водата, киселото мляко и зехтина.

Омесваме меко тесто, като в началото на месенето то стои на трохи, но след като се меси около 5 мин се получава еластично, гладко тесто.

Оставяме го, покрито с найлоново фолио, да втасва около 6 часа.

След това го омесваме на ново, оформяме хлебчета и ги оставяме да втасат отново за 1 час.

Печем безглутеновия хляб на 180 °C за 45 мин или докато станат бледо розови.

За разлика от обикновения хляб тук не можем да постигнем златисто-кафевия загар, но този безглутенов хляб е супер вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: