Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана каракуда с подправки

Панирана каракуда с подправки

Панирана каракуда с подправки
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ммм...носи се ароматът на прясно панирана каракуда с подправки. Добре може да се гарнира с картофена салата или с по-лека салата по желание."

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг, почистена
  • царевично брашно - 1/3 ч.ч.
  • галета - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каракудата се почиства от главата и вътрешностите. Измива се добре. Оставят се да се отцедят и се подсушават леко.

Сухите съставки се смесват в дълбока чиния. Добавят се царевичното брашно и галетата.

Добавят се черен и червен пипер и сол. Добавят се кърито и чесънът на прах. Всички съставки се разбъркват.

Всяка от почистените каракуди се овалва в панировката с подправки.

Готовите панирани риби се нареждат на дъска в готовност за пържене.

В тиган се слага повечко олио да загрее.

Каракудите се пържат от двете страни до готовност.

Ммм...носи се ароматът на прясно панирана каракуда с подправки.

Добре може да се гарнира с картофена салата или с по-лека салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
18 човека са я сготвили и нито един коментар..?!?! Да съдя ли по това, че не е добра рецептата?
28.01.2023 12:27
1
Покажи всички подкоментари