Щруделът на Руми

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Щруделът на Руми1 / 2
06/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Щрудел по изпитана рецепта и с великолепен резултат, който споделяме само с вас, защото сте ни приятели"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 100 г краве
  • ябълки - 3 - 4 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на гъста пяна и се добавят брашното и разтопеното масло.

Ябълките се почистват, режат се на дебели филийки и се поръсват обилно в канела.

В тавата се карамелизира втората чаша захар. След като карамелът изстине, отгоре се подреждат ябълките.

Върху тях се изсипва сместа за щрудела и се пече в умерено загряна фурна до суха клечка.

Изпеченият щрудел се обръща в голяма чиния и се украсява по желание с разбита сметана и течен шоколад, ла Пикасо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невенка
Невенка
Щтрудела е страхотен ,много лесно ,бързо и сполучливо се приготвя,разкошен ,лек ,тописе в устата .
27.10.2013 10:38
фифи
фифи
Така се прави плодова пита
15.10.2013 21:58
Йовчева
Йовчева
супер стана, аз сложих и орехи!!!!!
04.02.2013 22:18