Начин на приготвяне
Разтваряме содата в киселото мляко. Когато шупне я прибавяме към брашното, смесено със солта.
Разбъркваме с дървена лъжица. Прибавяме натрошеното сирене и пак разбъркваме. Постепенно наливаме топлата вода, така че да се получи меко тесто. Ако трябва, прибавяме малко брашно или водичка.
С намазнени ръце правим топчета и подреждаме в тава на разстояние, защото се надуват по време на изпичането. Бодваме по едно парченце краве масло, поръсваме с кашкавал и печем на 200 градуса до зачервяване.
Коментари
Моите "подобрения" са наръсване с малко чубрица и накрая,когато са готови,ги намазвам с масло.Стават златисти и както ние ги обичаме,по-сочни.
Руми,благодаря за вкуснотийката!