Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Пъстра салата с леща и тиквички

Пъстра салата с леща и тиквички

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Пъстра салата с леща и тиквички
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Идеална за диетична вечеря салата с леща, обогатена от хрупкави тиквички и домати с перфектен подбор подправки"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • леща - 1/2 ч.ч
  • домат - 2 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • магданоз - няколко стръка
  • лук
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна салата с леща бобовата култура се почиства, измива и оставя в съд с вода за едно денонощие в хладилника.

След това се отцежда, налива се нова и се сварява. Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се оставят поне за 2 часа да изтече излишната им вода.

След това се поставят в дълбок тиган с 2-3 с.л. олио да се запържат до приятен загар.

Краставицата се обелва от кората. Нарязва се на четири по дължина и след това на колелца.

Доматите се нарязват на ситно.

Лукът, чесънът и магданозът се нарязват на ситно.

В голяма купа или друг подходящ съд се поставя сварената и отцедена и изстинала леща, към нея се прибавят тиквичките, краставицата и доматите.

Подправя вкусната зеленчукова салата се със сол, лука, чесъна и магданоза.

Овкусява се с лимон и зехтин пъстрата салата с леща и тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: