Начин на приготвяне
Подгответе тава с подвижен ринг.
Наредете един ред бишкоти на дъното, като предварително ги потопите в хладко кафе.
Подредете бишкоти по стената на ринга, като отстраните малка част от всяка.
Разбийте маскарпонето, заквасената сметана /като отделите 3 с.л./, сладкарската света и меда на гъст крем с помощта на миксер.
Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го загрейте за кратко на водна баня.
Добавете желатина и разбъркайте отново.
Разстелете дебел слой от крема върху наредените бишкоти.
Сложете тънък слой от боровинковото сладко.
Наредете парченцата бишкоти.
Изсипете останалата част от крема и загладете.
Разтопете белият шакалад на водна баня и добавете 3 с.л. заквасена сметана.
Разбъркайте до хомогенност и го разстелете равномерно.
Охладете бишкотената торта за една нощ в хладилник, след което внимателно отстранете ринга.
Лесна торта за рожден ден - шарлота с маскарпоне и бял шоколад!