Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени с ризото домати

Пълнени с ризото домати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пълнени с ризото домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 8 бр.
  • лук - 1 с.л., на много ситно
  • масло - 5 с.л.
  • ризото - 1 ч.ч. (180 г), италиански ориз
  • бульон - 2 ч.ч., зеленчуков
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч. (125 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Огнеупорен съд за печене се маже с масло.

Горната страна на доматите се изрязват, която част обаче се запазва и по-късно ще послужи за капаче. Отстранява се вътрешната част на доматите. Лукът се запържва в 2 с.л. от маслото.

Добавя се оризът и се бърка постоянно. Бульонът се добавя на порции по 1/2 ч.ч. (125 мл). Държи се на огъня, докато течността бъде поета. Прибавя се следващата порция, оризът се държи около 18 мин.

Прибавя се пармезанът, солта и пипера. Доматите се пълнят с ориза, като се поставят и техните капачета. Върху всяко доматче се слага и по малко масло. Пече се около 25-30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: