Пържоли с вермут и сметана

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
15/07/2009
"За специални моменти и скъпи гости - пържоли с вермут и сметана "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 916
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - пържоли от филето
  • масло - 30 гр.
  • сметана - 100 гр.
  • вермут - сух бял 4 с.л.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната. Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар