Пиле фрикасе без брашно

Пиле фрикасе без брашно
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Прекалено вкусно фрикасе, за да не го пробвате...а и няма брашно, добре дошло за лятото"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • готварска сметана - 500 мл
  • масло - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме бутчето със ситно нарязаните морков, лук, чесън, сол, черен пипер, олио.

След като се свари, се обезкостява.

В касерола разтопяваме маслото и към него прибавяме пармезана, разбъркваме, докато се разтопи, добавяме готварската сметана, разбъркваме и изсипваме в тенджерата с бульона, където е вряло бутчето, прибавяме и обезкостеното месо.

Всичко това връщаме на котлона за 10 мин.

В купа разбиваме жълтъците със заквасената сметана и с тази смес застройваме фрикасето.

Дано ви хареса това различно пиле фрикасе без брашно с аромат на пармезан и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: