Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от ягоди в хлебопекарна

Мармалад от ягоди в хлебопекарна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Мармалад от ягоди в хлебопекарна
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Мармалад от ягоди в хлебопекарна запазва плодовете цели, а цветовете наситени и галещи окото"

Необходими Продукти

  • ягоди - 1 кг
  • царевично нишесте - 120 г фино
  • захар - 240 г
  • вода - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват много добре. Почистват се от дръжките. Нарязват се на четвъртинки.

Захарта се изсипва в купа. Прибавя се водата и се разбърква много добре.

Захарта се оставя да престои с водата 30 мин, като се разбърква периодично, за да може по-голяма част от захарта да се разтопи. Не се затопля за по-бързо разтопяване.

След като захарта се е почти разтопила, се прибавя царевичното нишесте. Разбърква се много добре.

Нарязаните ягоди се слагат в съда на хлебопекарната.

Отгоре се заливат със сиропа.

Мармаладът от ягоди се пече в хлебопекарна на програма за конфитюр.

След като е готово сладкото от ягоди, се сипва в буркани.

Мармалад от ягоди в хлебопекарна запазва плодовете цели, а цветовете наситени и галещи окото :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С това нишесте никакъв шанс. Изхвърлихме 1 кг ягоди, защото докато беше топло всичко беше супер, но като стегна и стана нишесте С ягоди а не сладко ОТ ягоди. И имаше и вкус на нишесте. Рецептата спазена до грам в доста висок клас хлебопекарна...
04.05.2024 11:36