Начин на приготвяне
Ягодите се измиват много добре. Почистват се от дръжките. Нарязват се на четвъртинки.
Захарта се изсипва в купа. Прибавя се водата и се разбърква много добре.
Захарта се оставя да престои с водата 30 мин, като се разбърква периодично, за да може по-голяма част от захарта да се разтопи. Не се затопля за по-бързо разтопяване.
След като захарта се е почти разтопила, се прибавя царевичното нишесте. Разбърква се много добре.
Нарязаните ягоди се слагат в съда на хлебопекарната.
Отгоре се заливат със сиропа.
Мармаладът от ягоди се пече в хлебопекарна на програма за конфитюр.
След като е готово сладкото от ягоди, се сипва в буркани.
Мармалад от ягоди в хлебопекарна запазва плодовете цели, а цветовете наситени и галещи окото :)
Коментари