Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Болярски питки със сирене

Болярски питки със сирене

26/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
25
"Не болярски, ама направо царски - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 1 кг.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче (суха)
  • вода - 400 мл. хладка (или прясно мляко)
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • масло - 100 г краве
  • сирене - 100 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода със захарта. След като шупне, я добавете в кладенче в пресятото брашно. Добавете яйцата, олиото, солта, содата и замесете гладко тесто.

При омесването добавяйте по малко от разтопеното масло. Оставете да втаса. Тестото се разделя на топки, всяка топка се разточва на 2 мм., поръсва се със сирене и си завърта на охлювче.

Подреждат се в тава с хартия за печене и се оставят отново да втасат за 20 минути. Мажат се с жълтък и се изпичат до готовност в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Като облачета са много са вкусни страхотна рецепта
10.07.2016 01:19
Данаила Кръстева
Данаила Кръстева
Супер ще пробвам и аз за мекичките
09.04.2014 14:25
Monika
Monika
страхотни станаха. И аз направаих 20 бройки само с 1/3 от тестото, което се получава :)стават въздушни и мекички :)
08.04.2014 22:58
3