Начин на приготвяне
Смесвам на сурово всички съставки - нарязан лук, настърган морков, чер и червен пипер, сол, чубрица, каймата, размита във вода, ориза и олиото. Сместа става гладка.
Чушките съм почистила от дръжки и семки, посолила съм отвътре и ги пълня с тази смес.
Дупча ги с върха на остър нож и ги слагам в тавичка, заливам ги с малко олио, сол и вода, която да ги покрие до средата.
След това покривам тавата с алуминиево фолио и слагам във фурната за час на 200 градуса. Махам фолиото и допичам за коричка още половин час на 180 градуса.
Сервирам пълнените чушки с разбито кисело мляко с мъничко сол и олио. Когато времето те притиска, не правиш варен сос. Поръсих моята порция с чили на люспи!
Пълнените чушки с телешка кайма и ориз на фурна са много вкусни!