Тиквички с ориз и булгур

Тиквички с ориз и булгур
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Дори и феновете на месото не могат да са равнодушни пред тази комбинация от тиквички, булгур и ориз, идеална за обяд"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - 6 с.л.
  • тиквички - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата лук се нарязва на дребно и задушава в малко мазнина.

Към тях се прибавят измитите ориз и булгур. Налива се чаша вода и се разбърква.

След като се усвои водата от ориза и булгура, се прибавя настърганият домат.

Ястието се овкусява със сол, черен пипер и нарязани на ситно пресен магданоз и копър.

Тиквичките с ориз се прехвърлят в тава, налива се още една чаша вода и се поставя във фурната.

Тиквичките с ориз и булгур се пекат на 200 °C за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: