Начин на приготвяне
Добре почистената скумрия се овкусява със сол и черен пипер, мащерка и риган, сухи подправки, аз ползвам и девесил, вие можете да сложите каквито желаете подправки.
В коремчето на рибата може да се сложи чесън и лимон, става страхотно!
В тавичка за печене слагам филии хляб и върху тях подреждам подготвената риба!
Печем на умерена фурна до готовност! Не е нужно да се пече дълго, но зависи от фурната.
Когато е готова, можем да сервираме печената риба с броколи или със сезонна салатка. Добре е да се хапне, докато е топла, а филийките хрупкави.
Скумрията е мазна риба и може да се изпече без мазнина, но ако вие решите, добавете струйка олио или зехтин върху рибата преди да изпечете.
Скумрията върху филии хляб на фурна е готова.