Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Картофен огретен с бешамел и кашкавал

Картофен огретен с бешамел и кашкавал

Картофен огретен с бешамел и кашкавал4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Чудесна вечеря, която се приготвя бързо и лесно, а вкусът е уникален"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - за намазване
  • галета - за поръсване
  • сирене - 200 г натрошено
  • кашкавал - 100 - 150 г за поръсване
  • сос бешамел
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете обелените картофи, нарязани на полумесеци, с малко сол и отцедете.

Намажете тавичка с масло и поръсете галета.

Смесете картофите с натрошено сирене и сипете в тавата, като ги заравните.

Загрява се олио и масло, сипете брашното и бъркате с телена бъркалка да добие кремав цвят, става за минута, и наливате топло прясно мляко и бъркате докато се сгъсти.

Овкусете със сол на вкус и заливате картофите със соса Бешамел.

С вилица се набожда тук-там сосът да попие навсякъде.

Печете в загрята фурна 200 с около 20 минути и поръсете с настърган кашкавал.

Печете още 10 минути да се зачерви и извадете.

Охладения огретен нарежете и сервирайте с кръгчета червена пиперка.

Картофеният огретен с бешамел и кашкавал е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,много вкусно се получи ,сочно и не е сухо !
29.08.2022 17:50
Людмила
Людмила
Изглежда чудесно!
29.08.2022 16:55