Начин на приготвяне
Сварете обелените картофи, нарязани на полумесеци, с малко сол и отцедете.
Намажете тавичка с масло и поръсете галета.
Смесете картофите с натрошено сирене и сипете в тавата, като ги заравните.
Загрява се олио и масло, сипете брашното и бъркате с телена бъркалка да добие кремав цвят, става за минута, и наливате топло прясно мляко и бъркате докато се сгъсти.
Овкусете със сол на вкус и заливате картофите със соса Бешамел.
С вилица се набожда тук-там сосът да попие навсякъде.
Печете в загрята фурна 200 с около 20 минути и поръсете с настърган кашкавал.
Печете още 10 минути да се зачерви и извадете.
Охладения огретен нарежете и сервирайте с кръгчета червена пиперка.
Картофеният огретен с бешамел и кашкавал е много вкусен.
Коментари