Начин на приготвяне
Първа стъпка от приготвянето е да сварим сьомгата. След това трябва прецедим бульона и да обезкостим месото, естествено като изстине, а докато това се случва действаме по втора стъпка.
Половин глава лук и скилидка чесън, половин червена чушка и едно малко доматче, морков и един картоф нарязваме на ситно.
Задушаваме зеленчуците в малко олио и вода, като омекнат заливаме с бульона от рибата.
Слагаме дафинов лист и девесил или подправка за риба. Варим до готовност на зеленчука.
Добавяме месото към супата, сипваме и една шепа грис. Варим още пет минути и слагаме нарязан магданоз!
Като спре процесът на варене завършваме рибената супа с последната трета стъпка.
Добавяме застройката от едно яйце и лъжица заквасена сметана, подправяме със сол на вкус и млян черен пипер!
Рибената чорба от сьомга е много вкусна.
Коментари