Начин на приготвяне
В купа поставете топло прясно мляко прибавете кубчето мая и захарта. Разбъркайте с вилица и оставете на страна.
След това прибавете солта и предварително пресятото брашно. Разбъркайте с миксер.
Разтопете маргарина и прибавете и него. Омесете меко и еластично тесто.
Когато тестото се събере на една топка, веднага се поставя в торбичка и се оставя в хладилник за поне 5 часа.
След това се изважда от хладилника и се оставя да се затопли на стайна температура.
Поръсете плота с лъжица-две брашно и разточете тестото на тънка кора.
Отрязват се кръгове с чаша, поставя се натрошено сирене на всяко кръгче и се завива на продълговата пирожка.
Жълтъка се разбива в малка чашка и с помощта на силиконова четка се намазват пирожките с него. Поставят се в тава застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго.
Пекат се в предварително загрята фурна на умерена степен за около 25-30 минути.
Печените пирожки със сирене са готови!