Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от диви круши

Конфитюр от диви круши

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Конфитюр от диви круши
Снимка: Людмила
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Конфитюр от диви круши за ценители. Сладко допълнение към мекици, бухти и пържени филийки."

Необходими Продукти

  • круши - 2 кг
  • захар - 1.2 кг
  • лимонтозу - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително ароматно сладко от круши дивачки!

Крушите се почистват и нарязват на парчета! Аз не ги беля, който желае може да ги обели за по-нежен вкус. На кило плод слагам 600-700 г захар, посипани стоят така няколко часа, докато пуснат сок, най-добре 12 часа да престоят.

Пека сладкото на слаба фурна, на 160 градуса, докато крушите станат карамелени.

Вадя и пасирам, слагам лимонтозу и връщам отново във фурната, само да направи мехурчета сместа и наливам в буркани, които са затоплени с капачките, обръщам ги веднага, не се стерилизират.

Ако крушите пуснат много малко сок, не слагам вода, а направо във фурната и при топенето на захарта този сироп е достатъчен.

Конфитюр от диви круши сервирам към палачинки, мекици и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: