Начин на приготвяне
Патладжанът за салатата се нарязва на филийки и се слага в подсолена вода за около половин час, за да се отстрани горчивината му.
Подсушава се, напръсква се с малко зехтин и се запича на плоча, грил или тиган.
След това се нарязва на парченца и поставя в купата за салата.
Към грилованият патладжан се прибавят нарязаните домати и отцеденият консервиран нахут.
Нахутената салата се овкусява със сол, зехтин, черен пипер и малко бял винен оцет.
Пресният босилек се нарязва и прибавя към останалите продукти.
Средиземноморската салата се разбърква и по желание гарнира с кедрови ядки.
И ето, че е готова за поднасяне.
Средиземноморска салата с патладжан и нахут може да сервирате с любимо питие.