Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с царевично и лимецово брашно

Тутманик с царевично и лимецово брашно

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Тутманик с царевично и лимецово брашно4 / 4
05/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Засищащ тутманик, който е много сполучлив и без бяло брашно"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 180 г
  • царевично брашно - 150 г
  • брашно от лимец - 100 г
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • яйца - 2 бр. големи
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • сирене - 140 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната със сито и ги смесваме с бакпулвера. В киселото мляко слагаме содата, разбъркваме и оставяме да шупне.

Разбиваме яйцата, солта и олиото с миксер, може и само с вилица.

Добавяме киселото мляко, после брашнената смес. Объркваме всичко с лъжица.

Натрошаваме твърдо саламурено сирене. Най накрая слагаме натрошеното сирене и объркваме с лъжица отново.

Слагаме хартия за печене в малка тавичка и изсипваме кашата.

Заглаждаме добре. Ръсим със сусам тутманика. Печем в леко загрята фурна на 170 градуса до суха клечка.

Тутманикът с царевично и лимецово брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Чудесна идея за съчетание на брашна!
06.09.2022 22:59